PRVNÍ NÁKUP S 10% SLEVOU: Registrujte se, zadejte v košíku kód NAKUP10 a 10% sleva na první nákup nad 1000 Kč je vaše! Neplatí na již zlevněné zboží, peněžní dárkové poukazy, RST, 4SR, motorky, skútry a čtyřkolky.
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy - návod k přípravě.
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bag - příprava.

Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)

Kód produktu:0094610
  • Výběrová káva v praktickém balení na cesty.
  • 5 dripbagů po 10 g skvělé kávy na cesty.
  • Určena pro milovníky lehké ovovcné chuti.

 

Skladem poslední kus, u vás 10.5.
145 Kč
Co když vám to nesedne?
Vrácení do 14 dnů zdarma
Popis

5 dripbagů po 10 g pro 5 nápojů po 150 ml skvělé kávy. Káva je balena v ochranné atmosféře. Tato příjemně sladká káva s plnou chutí je jako dělaná pro ty, kteří mají radši kávy s lehkou ovocnou chutí. Káva, kterou díky praktickému filtru dripbag budete mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáte si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci.

O kávě

Tato krásně sladká káva s výraznou chutí čokolády a sušených plodů je ideální pro nenáročné konzumenty, kteří mají radši spíše klidnější tóny. 

  • Země původu: El Salvador
  • Producent: Mauricio Escalon
  • Proces zpracování: Washed
  • Odrůda: Bourbon
  • Nadmořská výška: 1 500 m. n. m.
  • Chuťový profil: sušené meruňky, rozinky, tmavá čokoláda

Způsob zpracování

Po sesbírání a vytřídění se třešně ponoří do velké nádoby s vodou. Zralé plody v kádi s vodou klesnou na dno a na hladinu vyplavou nezralé třešně, kvůli menší husotě nebo třešně, které mají například nějaký defekt. Poté se vyloupe kávové zrnko z dužiny. Je několik způsobů jak lze tento úkon provézt, vždy je ovšem přítomna voda. Vyloupaná zrna obsahují drobné zbytky dužiny, které je nutné odstranit.
To se dělá dvěma způsoby.
U obou způsobů se zrna nechávají fermentovat, díky čemuž se zbylá dužina sloupne z kávového zrnka.
První způsob je fermentace bez přítomnosti vzduchu, tedy ve vodě a nazývá se anaerobní a druhým způsobem je fermentace na vzduchu, neboli aerobní.
Takto připravená zrna se následně suší na vlhkost kolem 10 – 12 %. První způsob probíhá na betonových plochách, tzv. patios a druhým způsobem je sušení na „afrických postelích“, což jsou dřevěné konstrukce, propojené textilií. Po vysušení, které trvá zpravidla několik týdnů, dle klimatických podmínek a vlhkosti zrna se odstraní tzv. pergamino, což je tenký obal zeleného zrna a káva je připravená na export. 

O regionu, odkud káva pochází

Region Apaneca-Ilamatepec je významným pěstitelským regionem v Salvadoru a leží ve vnitrozemí. Tato oblast je proslulá svými krásnými kopcemi a vysočinami, které poskytují ideální klimatické a půdní podmínky pro pěstování kávy. Káva se v regionu Apaneca-Ilamatepec pěstuje nejčastěji na malých rodinných farmách. Zemědělství je pro mnoho místních obyvatel klíčovým zdrojem obživy, a kávové plantáže hrají v tomto ohledu důležitou roli. Mnoho farmářů pěstuje kávu již po generace, a jejich zkušenosti a tradiční způsoby pěstování přispívají k vysoké kvalitě kávy z této oblasti.

Farma Helvetia se rozkládá v regionu Apaneca-Ilamatepec, který se nachází ve střední části El Salvadoru. Nadmořská výška farmy se pohybuje mezi 1300 a 1700 metry nad mořem, což poskytuje kávovníkům optimální klima a půdu pro jejich kvalitní a zdravý růst. Farmu vlastní Mauricio Escalon, který na ní pěstuje výhradně odrůdy Bourbon. Mauricio na farmě věnuje mimořádnou péči každému kávovníku, aby zajistil, že třešně budou při sběru kvalitní, plné chuti. Proces sklizně je prováděn ručně, kdy zkušení sběrači pečlivě vybírají pouze nejzralější kávové třešně. Tato selekce zaručuje vysokou kvalitu zrn a eliminuje možnost nežádoucích chutí a defektů. Důkladná péče o kávové plody na farmě Helvetia vede k vynikajícímu zrání a komplexnosti chutí.

Káva v dripbagu

Káva, kterou díky pratkickému filtru dripbag budeš mít na svých cestách stále po ruce. Stačí mít pouze hrnek a horkou vodu a vychutnáš si skvělou kávu kdekoliv i mimo civilizaci. Pro mnoho motorkářů je jízda na motocyklu o svobodě, dobrodružství a objevování nových míst. A když si na své motorkářské výpravě chceš vychutnat skvělý šálek kávy, pak je zde praktický a pohodlný doplněk – drip bag s kávou. Tento inovativní způsob přípravy kávy se stává stále oblíbenějším mezi motorkáři, kteří si chtějí užít chutnou kávu na cestě, bez nutnosti složité přípravy. Jedna z největších výhod drip bagu je jeho snadná přenosnost. Jsou lehké, skladné a jednoduše se vejdou do batohu nebo kufru motorky. To znamená, že můžeš mít vždy po ruce svou oblíbenou kávu, ať už se jedná o dlouhé motocyklové výlety nebo pouhý víkendový výlet kolem komína. Další výhodou je rychlost a jednoduchost přípravy. Stačí otevřít sáček, zavěsit ho na hrnek nebo šálek, a zalít horkou vodou. Káva se pomalu propouští filtrem a dole v hrnku se objevuje skvělá výběrová káva připravená k okamžitému pití. To znamená, že nemusíš hledat kavárny nebo benzínové stanice, aby sis dopřál svůj oblíbený nápoj. Navíc o kvalitě kávy na benzinových stanicích by se často dalo s úspěchem pochybovat. S naší kávou v dripbagu stačí si zastavit na vhodném místě, připravit si svůj šálek kávy a vychutnat. Život je příliš krátký pro jízdu na špatných strojích a pití nekvalitní kávy. Užívej si život plnými doušky.

Jak kávu balíme

Za normálních okolností pomletá káva velice rychle oxiduje a ztrácí tak aroma a chuť. My tomu předcházíme. Díky tomu, že jsou pytlíčky bezprostředně po pomletí kávy baleny v ochranné atmosféře, nedochází ke ztrátě aroma a chuti kávy. Proto můžeme garantovat délku až jednoho roku, po kterou je káva v nejlepší kondici.

Návod na přípravu kávy v dripbagu

  1. Roztrhni obal a vytáhni drip bag.
  2. Utrhni horní část v místě vyznačených značek.
  3. Roztáhni drip bag pomocí papírových pacek a ty zahákni za okraj hrnku.
  4. Zalej horkou vodou plný filtr a po vykapání kávy ještě jednou až do vrchu.

Na 2 zalití získáš 150 ml skvělé kávy.

Tipy

Nenechávej vodu projít varem, při teplotě vody někde kolem 95°C získáš nejlepší chuť kávy.

Objevuj nové chutě, které nalezneš jen ve výběrové kávě. Jak bude káva chutnat najdeš v chuťovém profilu v černém ráměčku na krabičce s dripbagy. Svět výběrové kávy ti otevírá nové možnosti. Zjistíš, že káva může chutnat po oříšcích, po čokoládě, po různém ovoci a obsahuje další nepřeberné množství chutí a vůní.

 

Tip propro ni / něj
Obrázky
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy - návod k přípravě.Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy - návod k přípravě.
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bag - příprava.Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bag - příprava.
Káva pro motorkáře El Salvador Helvetia Washed Bourbon drip bagy (balení 5 ks)Skladem poslední kus, u vás 10.5.
145 Kč
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Podrobné nastaveníPovolit vše